donderdag 20 februari 2014

Goudse Moppen van Rudolph van Veen



Alweer een week geleden was ik jarig en van mijn ouders heb ik toen het geweldige boek "Rudolph's Bakery" van Rudolph van Veen gekregen.


Dit boek staat echt boordevol lekkere recepten uit zijn programma op 24 Kitchen, van simpele baksels tot de meest prachtige creaties.
Vandaag heb ik de koekjes, Goudse Moppen, gemaakt.


Het is een eenvoudig recept, met echt heerlijke koekjes als resultaat.




Goudse Moppen uit "Rudolph's Bakery" - Rudolph van Veen
Circa 25 stuks

Ingrediënten
1 citroen
125 g witte basterdsuiker
200 g roomboter
1 eidooier
mespuntje zout
250 g bloem
50 g extra suiker

Bereiding

1. Was de citroen goed. Rasp de schil

2. Meng de basterdsuiker met de boter, eidooier, het zout en de rasp van de citroenschil. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg.

3. Rol het deeg uit tot een rol van 3,5 cm doorsnede. Dek af met plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast.

4. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

5. Rol het deeg door de extra suiker en snijd de rol in plakjes van 1 cm dik. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes , omdat ze tijdens het bakken groter worden! Bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.



Smakelijk eten!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten